Meer dan 200 winkels 14 dagen retourtermijn Snel geleverd in heel Nederland
Thuiswinkel Waarborg
verbandschoenen door orthopeed

Verbandschoenen bij hamertenen

 

Verbandschoenen voor hamer tenen om uw pijn te verzachten. Een hamerteen is een misvorming aan de tenen, wat het meest voorkomt bij de tweede, derde of vierde teen. De oorzaak komt voornamelijk door het dragen van te smalle schoenen met weinig tot geen steun van de zolen. Deze aandoening kan uiterst pijnlijk zijn, maar gelukkig zijn er goede hulpmiddelen om de pijn te verzachten. Een hamerteen is een teen met een afwijkende bocht in het middelste gewricht gedeelte, om die reden buigt de teen op een abnormale manier naar beneden en ziet het eruit als een hamer. Deze precaire aandoening ontstaat doordat de omliggende spieren, pezen of ligamenten in onbalans zijn, terwijl ze normaal de teen recht moeten houden. Beginnende hamertenen zijn in het begin redelijk flexibel. Als er bij het ontstaan van hamertenen niet snel wordt gehandeld, moeten ze misschien wel worden gefixeerd en is een operatie nodig om ze te kunnen corrigeren.

Het dragen van verkeerd schoeisel is meestal de oorzaak.

Over het algemeen hebben vrouwen er meer last van dan mannen. Door het dragen van extreme puntschoenen of hoge naaldhakken kunnen de spieren in de tenen verzwakken. Hierdoor kan de teen niet meer buigen of strekken. Als de teen lang genoeg gebogen blijft, verstijven de spieren en kan de teen niet meer rechttrekken in de juiste positie. Deze verzwakkingen en onevenwichtigheden kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is altijd beter goed schoeisel te dragen om de ontwikkeling van een hamerteen te vermijden. Maar als je ze eenmaal hebt, is het toch een pijnlijke zaak. Oorzaken zijn meestal schoenen die te strak aan de voorkant zitten of te hoge hakken. De tenen worden gedwongen in een onnatuurlijke positie, waarna ze bij herhaaldelijk dragen niet meer recht komen, zelfs niet op blote voeten. Daarom zijn verbandschoenen voor hamer tenen van www.verbandschoenen.nl ideaal voor mensen met deze aandoening. Deze verbandschoenen zorgen bij het dragen voor drukverlichting in de voorvoeten. Ze zijn makkelijk aan te trekken en voet-klimaatvriendelijk, dus ook aangenaam bij warm weer.

Misvorming en voetpijn.

Uit een van de achttien wetenschappelijk Amerikaanse onderzoeken in 2018 naar schoenen en voetproblemen bleek dat slecht passende schoenen werden gelinkt aan voetpijn en voet aandoeningen, zoals het vervormen van de tenen, likdoorns en eelt. Vooral ouderen die last hebben van diabetes kunnen de symptomen alleen maar verergeren door het vormen van diabetische neuropathie, wat zo goed als betekent dat de zenuwen worden aangetast. Zeker voor deze groep mensen is het belangrijk om verbandschoenen voor hamer tenen te dragen van verbandschoenen.nl. Dit om verdere ongemakken te voorkomen. De verbandschoenen geven een geweldige ondersteuning en zijn voorzien van veel ruimte bij de tenen om schuren te voorkomen. Maak van je voeten geen kwelling en verminder de druk aan de voorvoet door het dragen van verbandschoenen voor hamer tenen.

Bron Amerikaans onderzoek: https://jfootankleres.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13047-018-0284-z